Top 10 SEO Tips για το 2017

Πολλά αλλάζουν μέρα με τη μέρα στον κόσμο του SEO. Ωστόσο, ορισμένες θεμελιώδεις αρχές του παραμένουν αμετάβλητες.

Μάθετε τις 10 πιο βασικές αρχές του SEO που θα οδηγήσουν σίγουρα στην αύξηση της οργανικής κυκλοφορίας του site σας, βελτιώνοντας την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης, χωρίς να διακινδυνεύσετε να υποστείτε «ποινή» από την Google.

1/ Αφαιρέστε οτιδήποτε μειώνει τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στο SEO. Επομένως, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα επουσιώδη στοιχεία που επιβραδύνουν το site σας, όπως plugins που δεν χρειάζεστε πια ή περιττές εφαρμογές στις πλαϊνές μπάρες.

2/ Συνδεθείτε με σχετικές αξιόπιστες ιστοσελίδες

Η εισαγωγή συνδέσμων που παραπέμπουν σε παρεμφερείς ιστοσελίδες έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει την «αξία» μιας ιστοσελίδας, καθώς δημιουργεί ιχνηλάσιμη κυκλοφορία των χρηστών. Προσπαθήστε λοιπόν, να δημιουργείτε links με δημοφιλείς και αξιόπιστες στους χρήστες σελίδες περιεχομένου, προκειμένου να αυξήσετε και τη δική σας απήχηση.

3/ Γράψτε πρώτα για τους ανθρώπους, μετά για τις μηχανές αναζήτησης

Σταματήστε να σκέφτεστε τις μηχανές αναζήτησης όταν συντάσσεστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Η λογική της χρήσης μίας λέξεως – κλειδί με στόχο να ανεβείτε μερικές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης, δεν θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και την πελατεία σας. Μεριμνήστε να απευθύνεστε με χρήσιμες πληροφορίες στους ανθρώπους -αυτοί άλλωστε είναι οι υποψήφιοι πελάτες σας.

4/ Ενθαρρύνετε αξιόπιστες ιστοσελίδες να συνδεθούν με τη δική σας

Όσο δημιουργείτε χρήσιμο περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας και όσο επιμένετε να συνδέεστε με άλλα έγκυρα sites, θα διαπιστώσετε με τον καιρό ότι ολοένα και περισσότεροι θα συνδέονται μαζί σας. Συνδυάζοντας dofollow και nofollow συνδέσμους, θα γίνετε διαμοιραστής έγκυρων -και όχι spam- πληροφοριών και θα αυξήσετε την επιρροή σας.

5/ Ενεργοποιείστε εκ αρχής τα web analytics

Αφότου καθορίσετε με σαφήνεια τους στόχους σας σχετικά με το SEO, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το απαραίτητο λογισμικό που σας δείχνει τι λειτουργεί και τι όχι. Το Google Analytics, για παράδειγμα, ή και το εργαλείο CrazyEgg, βοηθούν στο να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας για να διενεργείτε τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, αλλά και να εντοπίζετε τα «σκοτεινά» της σημεία, χάρη στην «παρακολούθηση» της συμπεριφοράς των επισκεπτών στο site σας.

6/ Συντάξτε meta descriptions για κάθε σελίδα

Τα meta descriptions εμφανίζονται στο Google όταν οι χρήστες αναζητούν κάτι σχετικό με την ιστοσελίδα σας. Φροντίστε οι περιγραφές αυτές να είναι απόλυτα σχετικές με την κάθε σελίδα του site σας και επιβάλλεται να είναι πρωτότυπες -να μην έχουν αντιγραφεί από αλλού, καθώς υπάρχει κίνδυνος επιβολής «ποινής».

7/ Εισάγετε αναγνώσιμα url και με νόημα

Αν οι χρήστες δεν μπορούν να διαβάζουν το url της κάθε σελίδας, ούτε οι μηχανές αναζήτησης θα καταφέρουν να το κάνουν. Χρησιμοποιείστε 4-5 λέξεις που περιγράφουν συνοπτικά το θέμα της σελίδας και εισάγετε μεσαίες παύλες ανάμεσά τους. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνετε και τους χρήστες να εντοπίσουν ακριβώς αυτό που αναζητούν και τις μηχανές αναζήτησης να σας προβάλουν όταν ψάχνουν κάτι σχετικό με το αντικείμενο του site σας.

8/ «Χτίστε» τα social media του site σας

Στην εποχή του digital marketing, δεν νοείται να μην εκπροσωπείστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι βελτιώνουν την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Οι γενικοί κανόνες είναι οι εξής:
• Δημιουργήστε χρήσιμο περιεχόμενο που αξίζει να αναδημοσιευτεί.
• Προσθέστε «κουμπιά» των social media σε κάθε άρθρο.
• Ενθαρρύνετε τους χρήστες να μοιραστούν το περιεχόμενό σας, ζητώντας το.
• Κάντε έναν διαγωνισμό μέσω των social media.
• Αναφέρετε και συνδέστε δημοφιλείς χρήστες των social media στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

9/ Εισάγετε keywords στις φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες με τις κατάλληλες λέξεις – κλειδιά δύνανται να σας εξασφαλίσουν καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, καθώς με τον ίδιο τρόπο που οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες, ψάχνουν και τις εικόνες που τους ενδιαφέρουν. Γι αυτό, μην παραλείπετε να εισάγετε εικόνες στο περιεχόμενο του site σας με τις σωστές λέξεις – κλειδιά και με μία λεζάντα.

10/ Δημοσιεύστε πρωτότυπο περιεχόμενο

Δημιουργήστε πρωτογενές υλικό για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Είναι ο μοναδικός τρόπος να υπερπηδήσετε αρκετές θέσεις κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης, αφήνοντας πίσω όλους εκείνους που «αντιγράφουν» τα κείμενα που δημοσιεύουν -θα προσελκύσετε κατ’ επέκταση περισσότερους πελάτες. Ξεκινήστε από το εξής απλό: να δημοσιεύετε με συνέπεια και σταθερότητα, «φρέσκες» και χρήσιμες πληροφορίες.

Στη Leader Online έχουμε φέρει πολλά site στην 1η σελίδα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Ζητήστε μας τα case study μας για τον κλάδο σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: τηλ. 211 216 8409 / contact@leaderonline.gr

2017-08-30T09:59:22+00:00